Nästa projekt: tamburen

 
Ända sen vi flyttade in i det här huset förra våren så har vi mer eller mindre levt i ett renoverings-kaos, och en hel del återstår att fixa upp än. Inget rum är helt klart ännu. Som nästa projekt tänkte jag ta itu med tamburen. Här ovan ser ni bilder på hur den ser ut i dagens läge. (Ursäkta kläd-kaoset). Det är lackad panel från golv till tak, och samma panel i taket. Till höger på den andra bilden ser ni lite gipsvägg, och den kom fram då vi rev ner en skrubb som fanns där tidigare. I taket ser man också att panelen inte blivit lackad där skrubben fanns. 
 
Mina planer är att måla tak & väggar vita, och slänga upp en tapet på gipsväggen. Sen ska vi ha nåt nytt system för ytterkläderna, men det får ni se sen då allting är färdigt. Golvet ska vi också göra nånting åt, men jag börjar med väggar & tak. Det kommer att bli såå mycket ljusare & fräschare med lite vit färg! 
 
#1 - - Linda:

Kom ihåg att inte måla me bebbo i magen ^^

Svar: Nu på sluti ere int så farligt :) Men ja e noo försikti! <3
Saragunmarie

#2 - - Elina :

Jag tycker dessutom att det är väldigt fint med vitmålad träpanel, det ser fräscht och modernt ut :) (lite svag för trä och väldigt svag för vitt, älskart)

Svar: Ja, vitmålad träpanel är fräscht! Dock är jag inte så förtjust i vittvittvitt annars, men just i den här lilla tamburen blir det nog bra med vitt :)
Saragunmarie

#3 - - Lena Westerlund:

Förstår att du målar vitt. Vi har också målat träfärgade paneler vita här. Det är ju så att träfärgen blir mörkare med tiden så även om den var jättehäftig i början så blir den mindre snygg efter 15 år sisådär. Härligt att någon bor i lilla stugan och att den inte lämnas vind för våg.

Svar: Ja, den här mörka lilla tamburen behöver verkligen ljusas upp lite! Det är ju så roligt att fixa upp och förändra. Dock har inte orken funnits här de senaste 7 månaderna, så allt har lämnat halvfärdigt.
Saragunmarie