Vecka 29 är här!

 
Tiden rusar iväg. Nu är det bara ca. 10 veckor kvar till bebbos ankomst om allt går som planerat (jag har dock inte fått nåt exakt datum för snitt än, men det blir nånstans vid 38 eller 39 fulla veckor). 10 veckor, det är ju ingenting. Hjälp! Det är så spännande & skrämmande på samma gång. Jag är livrädd att jag inte kommer att bli en så bra mamma som jag önskar.. Dock är det absolut mest förväntan. Jag kan knappt bärga mig tills han är här, vår tjocka skrutt. ♥ 
 
Ang. mående så har jag inte direkt nåt nytt att komma med. Illamåendet håller i sig fortfarande. Jag har bättre dagar emellan då jag mår helt okej (idag har varit en sån dag), medan jag vissa dagar mår så dåligt att jag knappt orkar ta mig upp ur sängen.
 
Tröttheten är påtaglig nu också. Inte riktigt lika intensiv som i början, men jag är trött konstant. Dock måste jag påpeka att jag är himla glad och tacksam så länge jag inte lider av foglossning, för det är säkert inte roligt alls. 
 
Ischias-nerven krånglar från & till, oftast då jag sitter en längre stund så börjar det stråla ner på baksidan i mitt högra lår. Det är dock inte så farligt, absolut hanterbart. 
 
Värken /smärtorna nere i högra sidan av magen är fortfarande rätt intensiva då jag går. Mamma påpekade idag att jag går så snabbt, så kanske det lugnar ner sig om jag provar att gå långsammare. 
 
..så för att summera allt så kan jag ju helt enkelt säga att vissa dagar mår jag riktigt kasst, och vissa dagar mår jag helt okej. 
 
Jag måste också säga att jag verkligen trivs med magen nu. Den är inte för stor ännu, utan jag kan göra det mesta som vanligt. Visst är den i vägen ibland (t.ex. då jag ska ta på mig strumporna och knyta skorna), den stöter i lite här & där, men lite måste det ju märkas att man så småningom börjar bli höggravid :D När tycker ni förresten att man kan börja säga att man är höggravid? Vid vecka 35?  
 
#1 - - Anonym:

Hej Sara! Jag undrar hur många ultraljud du har gjort? Är också gravid, ganska tidigt i graviditeten och det har redan hunnits göra 7 ultraljud :( Är orolig att de ska påverka babyn men du har väll också varit med om flera ultran?

Svar: Hej! Först och främst - grattis till graviditeten! :) Jag har tyvärr inte hållit räkningen på hur många ultraljud jag varit på, men det borde va 7-8 stycken (det går nog att få fram om jag börjar gå genom arkivet här på bloggen). Jag tror absolut inte att det påverkar babyn, isåfall tror jag nog att nån skulle ha påpekat det. Fråga nästa gång du besöker rådgivningen eller nån läkare, det är så onödigt att gå runt och oroa sig :) Fråga hellre för mycket än för lite. Kram!
Saragunmarie

#2 - - JeNNy:

Jag går in i v. 35 imorrn o jag känner mig verkligen höggravid!! ☺

Svar: :D
Saragunmarie

#3 - - A:

De brukar planera in snitt så nära beräknade förlossningsdatum som möjligt sålänge allt är bra med mamma och baby, undantag finns ju men så nära bf som möjligt :)
Mitt barn var i snedläge(mellan säte och tvärläge) och eftersom mitt första barn föddes på bf fick jag tid till snitt tre dagar innan bf.

Svar: Åt mig har dom sagt att 7-10 dagar före bf är det vanliga. Men det är säkert olika! :)
Saragunmarie

#4 - - Sara ~ Candis:

Man brukar räkna att man är höggravid när man kommer in i tredje trimestern :D och där är du väl nu va???
Spännandeee :D

Svar: Ja det är jag :D
Saragunmarie

#5 - - Marie:

går in i vecka 35 ida, känder me no rätt så höggravid. Men om några veckor lär ja väl ta tibak e ;) kul att sij att nan ader ska få en pojk iår å :) lycka till!

Svar: Oj, he böri va nära nutå :D Tack, o lycka till själv me allt! :)
Saragunmarie

#6 - - lillHill:

Oj vad snyggt med silkesrosett över magen sådär, he siir ju ut som världens finaste present - vilket he er! :)

Svar: Tack :) He e bandi från hande moronrockin ja har på me :)
Saragunmarie

#7 - - Marie:

ohh fin du är med magen, skönt att du mår bättre ibland då :)

Svar: Åh tack! :) Ja, dom bättre dagarna uppskattas verkligen eftersom jag oftast mår illa fortfarande :/
Saragunmarie

#8 - - JENNYH - Mammablogg:

Så fin mage!

Svar: Tack snälla! :)
Saragunmarie